tisdag 22 maj 2012

popsiclesummerfun
I söndags blev jag fri från måste-sysselsättningar och pustade ut för första gången på månader. Och med friheten kom värmen och plötsligt var det sommar igen. Jag upptäckta att solen kysst mig fler gånger än vad jag trodde när jag drog linnet över huvudet på söndagsmorgonen. Jag skickade in min sista skrivuppgift. Den om Lilly och hennes pappa. Jag insåg att jag lagt ner allt på den och fingrarna krampde när jag skickade iväg den till min lärare. Jag firade med att gå på nycirkus på Stadsteatern. The Tiger Lillies Perform Hamlet.
Och trots att det släcktes ner och blev mörkt runt om mig när det var stekande sol utanför, trivdes jag bättre än någonsin. Det var vit målade ansikten och plingande dragspel. Det regnade vita fjädrar och rosenblad. Det satt jättefigurer i slottsvåningar och prima ballerinor som balanserade på sängräcken och drömde om prinsar.
Det var så bra att jag applåderade tills det kittlade i fingertopparna. Hamlet var så söt att jag ville ställa mig upp och skrika : Vill du hångla?!!
Kände mig kär hela pjäsen igenom. Och den innehöll det finaste kärleksscenerna som fick mig att rysa från tårna upp längs med nacken. En alldeles perfekt spontanförälskelse i slutet av maj. Jag promenerade hem med den där gungande känslan i magen, i hemstaden jag håller så kär och tänkte att det är dessa tider jag har väntat på. Kvällar utan jackor, smutsiga fotsulor och lukten av nyklippt gräs.
Så det senaste dagarna har jag tagit igen för borttappade parkdagar med läsk drickande och rödstickig hud.
Hur mår alla ni? Är ni solröda om kinderna? ♥ ♥ ♥

10 kommentarer:

 1. jag har fått fräknar på¨axlarna! teater är så härligt att gå på! och skönt att vara klar med skolan

  SvaraRadera
 2. Sommaren i Göteborg, det här blir min första. Känns som om jag suttit ute för lite, men ändå är jag solröd om både kinder och nacke. Och en "bonnebränna" (som det heter i Värmland, kanske här med?) på ena armen.

  Jag tror att jag mår fint. Att denna sommaren blir fin.

  SvaraRadera
 3. sommar!! <3 <3 är solröd överallt

  SvaraRadera
 4. jag mår bra och mina kinder är varm-röda. snart solröda

  SvaraRadera
 5. tyvärr så är jag inte det. jag har gått upp väldigt mycket i vikt och känner mig obekväm med att gå runt i t-shirt och shorts, sitter därför inne och läser med persiennerna neddragna.

  SvaraRadera


 6. Och nylagd asfalt känns hemskt somrigt av någon anledning upptäckte jag här om dagen.

  En vecka kvar i skolan sen ska jag ligga i gräset och hoppas att jag får något sommar jobb den här gången också för det är inte direkt så det ser ut just nu vilket är lite skrämmande.

  SvaraRadera
 7. Så fint skrivet, herrregud.

  SvaraRadera
 8. Och jag säger det igen, jag älskar dina texter!

  SvaraRadera
 9. är solröd i hjärtat. han hade de vackraste ögon jag någonsin sett och fulla bet vi varandra i läpparna i mcdonaldskön. det var så fint på något galet knäppt sätt

  SvaraRadera