tisdag 1 maj 2012

1 maj
Jag ber om ursäkt för en lång tystnad. Nu för tiden är jag dränkt i uppsattser och novellskrivande i skrivkursen. Träffar inga vänner, dansar aldrig på dansgolv. Sitter mest inlåst framför datorn och tycker allt känns himla sorgligt just nu. Men i söndags tog jag ledigt från mitt murriga sovrum som luktade sömn och matrester och cyklade över till farfar. Vi gungade i hängmattan och tittade i grönsaksodlingarna. Vi låg på golvet med alla farfars bilder från 50talet. Hans resor i London och konstutställningar i New York. Hans moped semester genom Schweiz med sin bror och hans sko avtryck på Paris gator. Farfar är så lugn med livet. Han har alltid gjort allt på sitt eget sätt. Till och med när han knyter skorna. Jag hoppas jag finner samma ro när jag blir äldre.
Igår kände jag att det var på tiden för dans. Så jag drack huvudet snurrigt av öl och dansade så svetten rann ner för ryggen i en lagerlokal ute i industriområdet. Tittade mig om en andra gång och insåg att jag stått på precis samma golv exakt ett år sedan. Med vänner som jag saknar, som kommer till mig i helgen. Det ska jag fira med vin och såpbubblor. På bussen inne i stan igen kunde man se gatorna tomma och ödelagda. Det är då staden är som vackrast.
Och imorse vaknade jag tidigt och hade picknick i solen. Drack läsk med tårna i gräset och hörde humlesurr vid öronen. Har bestämt mig för att läsa Brott Och Straff för att jag har velat göra det i tusen år men aldrig tagit tag i det. Och nu tar jag tag i det vid helt fel tidpunkt, men himmel vad bra den är! Och när jag kom in igen och såg mig i spegeln hittade jag mina sommarfräknar.
en två tre fyra fem sex sju åtta nio tio elva tolv...

Hade ni mina små kaniner en fin valborg? Fick ni hångla? Vad gjorde alla för skoj?11 kommentarer:

 1. din farfar verkar så klok och fin! fina bilder också

  SvaraRadera
 2. Brott och straff är en himla bra bok, på riktigt bra liksom och inte alls bara så tung och pretentiös som man kanske föreställer sig. Och våren är nog ändå en bra tidpunkt att läsa den på tycker jag (annars blir det ju jättedystert).

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt med minnen med sina äldre tycker jag, både att få höra om deras liv och att berätta om sitt eget. Jag satt i en solig park i Lund hela valborg och fast jag var där i hur många timmar som helst är enskilda minnen svåra att skilja ur, hela dagen är istället svept i en lyckodimma. Jag vet att jag var glad men det var liksom ingen speciellt att vara glad över. Förutom att vi satt vänner i en park och det var sol och massor med folk.

  SvaraRadera
 4. Vad fint med alla historier. Ibland när jag sitter och lyssnar på någon av mina 'oldies but goldies' så tänker jag, att jag hoppas jag har lika mycket att berätta när jag blir gammal.

  Valborg spenderades i Slottskogen. Grillade, solade (när det väl fanns sol) och tittade när några fulla gothare skrek åt pingvinerna. Lugnt och fint.

  SvaraRadera
 5. din farfar låter så himla mysig, lite som min farmor. och ta vara på våren, glöm inte bort solen och havet som glittrar och picknickfiltar. för det är så himla fint.

  jag var på studentfest och blev bjuden på kanelshots och dansade dansade dansade och sjöng med i 'we are the world' och 'summer of 69' och 'euphoria' och tusen andra låtar som jag inte minns och någonstans träffade jag den där sjukt fina pojken som jag kramade om men inget mer men det var okej för jag hade mina vänner och allt var så himla himla bra.

  SvaraRadera
 6. Jag hade nästan glömt hur drömskt du skriver. Men kan du inte ta med dig skrivandet under dagen när vädret är fint och gräset varmt och sen skriva rent när du kommer hem?

  Jag gjorde absolut ingenting på Valborg. Hittade inte en enda vän att umgås med. Ville så gärna se brasan nere vid vattnet men stannade hemma istället för att jag inte klarade av att se att jag skulle vara den enda ensamma människan där. Ibland gör saker bara lite för ont.

  SvaraRadera
 7. På valborg tog jag min bästa vän i världen och åkte ut till vårt sommarhus. Vi var helt ensamma där. Om man var tyst kunde man höra vågorna och vinden susa. Men vi studsade runt i en obegriplig dans och kramades. Så somnade vi sådär underbart nära och vaknade nästa morgon med solen i ögonen och utan bakfylla. Precis som det skall bara.

  Första maj spenderade jag däremot på en liten bar med en bonde som bara snackade finska. Min finska är hemsk men efter tillräckligt många öl fungerade det hela bra. Sen kom han hem till mig och sov och höll om mig hela natten. Jag är så glad att det finns män som inte bara vill ha en i säng.

  SvaraRadera
 8. Promenerade längst fram i tåget. Stockholm tog i från tårna. Asfalten kokade.
  Årets varmaste dag hitills älskade den.

  SvaraRadera
 9. Älskar att du skriver så himla fint!

  Förresten så såg jag Han idag för första gången på fem månader och jag kände absolut ingenting. Är så himla glad över det.

  SvaraRadera
 10. du är så fantastisk!

  dagarna innan valborg bestod av dans i timmar, dramatik och kaos i köpenhamn så på valborg låg jag ute på gräset bredvid finaste killen, båda helt utslagna. vi lyssnade på bon iver och hånglade sönder och somnade sen framför mad men. det var en fin valborg trots lugnet.

  SvaraRadera
 11. sv: kan bara hålla med.

  förresten hade jag bästa valborgen och träffade en himla söt pojke och drack vin och var glad.

  SvaraRadera