måndag 26 mars 2012

vi äter pizza och åker i taxibilar.Jag åkte ut på landsvägarna. Om man var tyst kunde man höra hästhovarna eka mot marken och de första getingarna surra bland vitsipporna. När man andades in kände man lukten av hö och våreldar. Man slapp ha tunga vinterjackan över axlarna och klumpiga kängor. Jag var omringad av varma djur som hela tiden ville ligga i ens knä och sticka upp nosen under hakan på en.
Jag drömmer om dig varje natt. Till och med här ute. Där jag aldrig kommer ihåg nattdrömmar. Jag drömmer att vi äter pizza och åker i taxibilar. Att vi hånglar i tunnlar och att du listar alla saker du tycker om och inte tycker om. Och du är alltid nära. Skavandehudnära.
Och stjärnorna kunde jag nästan nå när jag stod i nattlinnet ute på gräset och borstade tänderna innan jag skulle sova. Åh, jag vet. Alltid detta tjat om dessa stjärnor. Men dom fångar en. Man slukas och blinkar inte en enda gång. Tills man blir snurrig. Men man kan andas för lungorna blir genast rymligare och man stressar inte. Saknar inte lika intensivt.
Åh dessa stjärnorna. Ibland kan ni rädda liv.

6 kommentarer: