torsdag 6 januari 2011

samlar drömmar i fickan" Det känns så fånigt att bli tjugo. Jag är inte alls färdig för det. Det känns konstigt, som om någon plötsligt skulle knuffa en bakifrån. "

Det är sådana dagar nu.
Sådana dagar då jag tittar ner på alla kinapinnar som ligger utspridda över hela sovrumsgolvet.
Jag borde lära mig att äta med dom.
I bokhyllan har jag ordlexikon på spanska, engelska och italienska.
Jag borde lära mig språk. Ryska. Ryska och italienska hade varit tufft.
Jag borde resa runt, till olika platser och träffa olika människor som lämnar avtryck i en, precis som en katts trampdynor i snön. Jag borde komma på vad jag vill bli när jag blir stor. Läsa på universitet med andra som har samma drömmar och mål.

Jag borde ha drömmar och mål.
Fast det har jag. Tusentals.
Så många att jag blir förvirrad och glömmer.
Jag borde ta mig härifrån . Lära mig av andra människors livsöden. Borde utbilda mig till läkare och hjälpa utsatta barn i tredje världen. Jag borde hjälpa till på Stadsmissionen. Jag borde skänka pengar till de utrotningshotade tigrarna.
Det är så mycket jag vill och borde göra. Det stormar så häftigt innanför bröstet att inte ens Kapten Krok hade klarat av det. Det är svårt att sätta ner hälarna i marken och bromsa när tiden knackar en i ryggen. Jag vet inte vart jag ska börja. Vet ni det?
Kanske med tigrarna.

" Bara de döda är sjutton för evigt. "

15 kommentarer:

 1. Precis sådär.

  precis precis sådär.

  SvaraRadera
 2. jag får panik på nätterna när jag ska sova och inser att allt fantastiskt jag borde göra bara finns i mitt huvud men sen på morgonen tänker jag att jag har det ganska bra ändå och på kvällen blir jag lika knäckt igen

  SvaraRadera
 3. du skriver så jävla bra!

  SvaraRadera
 4. Jag känner också precis sådär, men det blir lite bättre om man så bara tar tag i en liten sak. Jag gör listor som jag stryker ifrån, ibland skriver jag dit saker som jag gjort men glömt att skriva dit från början bara för att det är så tillfredställande att få stryka.
  Börja med tigrarna!

  SvaraRadera
 5. tack så mycket ! & du har en fin blogg.

  SvaraRadera
 6. Du är fantastisk, det vet du:)
  Jag känner som du men det sägs såhär:
  Allt man borde göra, ska och vill..,
  Men någonstans ska man också räcka till
  Det är så himla sant

  SvaraRadera
 7. du skriver så finfint att det gör lite ont.

  SvaraRadera
 8. Svar: Bara för att man håller på med något betyder det inte att man vågar det fullt ut. Inom teatern finner man alltid nya utmaningar eftersom man utgår från sig själv. Det är det som gör det spännande, enligt mig. Ja, jag älskar det verkligen och det är en stor del av mitt liv, även om jag inte uppmärksammar det så tydligt i min blogg.

  Jag tycker verkligen att du bör testa på det, men inte på det viset att man ska göra en redovisning av en text. Gör det helst med andra som vill sätta sig in i arbetet.

  Har märkt att jag inte lyckas formulera mig kort den här gången, men vill slutigen säga att du verkar ha en underbar blogg och jag är glad över att du skrev i min!

  SvaraRadera
 9. man vill göra nya saker hela livet känns det som.
  du skriver så väldans fint också. det är så mysigt att läsa.

  SvaraRadera
 10. Sv: Eller hur! :)

  Ååå så himla sant...

  SvaraRadera
 11. Jag hade också fylla-tjugo-ångest. Fast jag kan väl inte direkt påstå att jag är så mycket säkrare på tillvaron som tjugo-och-ett-halvt-åring.

  SvaraRadera
 12. tack för uppmuntran ang. min misse x') måste bara säga, gud vad fint du skriver och vilken fin blogg!

  SvaraRadera
 13. Nej, vad häftigt!
  Vad lyssnar du på? (som om det är en enkel fråga att besvara bara sådär)

  Vill bara säga att jag, till och från, delar din ångest över allt man vill göra. Svårt att veta vart man ska börja.

  SvaraRadera
 14. Jag känner verkligen igen mig, man kan bli tokig på att det ska gå så fort, särskilt när man vill så himla mycket så man istället blir handlingsförlamad och inte gör nåt alls på grund av beslutsångesten, vilket leder till ännu mer ångest över att man inte gör något alls.. Jag tror vi måste göra något så simpelt som att bara stanna upp och andas lite, tänka att det kommer bli okej, vi har massor av tid på oss och nu är det "bara" göra vad man känner för just för stunden, det ger en nog mycket. Ha en fin helg!

  SvaraRadera