torsdag 7 februari 2013

Onsdagar

Morgonhimlen färgar sovrumstapeterna apelsin röda. Det enda man hör är hans tunga andetag och jag kan känna hur det rycker i hans axel när han drömmer. Jag doppar tårna mot det kalla golvet, tvekar innan jag sätter ner dom igen och drar upp knäna i sängen. Jag avskyr dessa sekunder, när jag måste slitas från hans varma famn. Jag lutar mig över honom, låter min näsa snudda vid hans. Han putar på läpparna med ögonen stängda och letar efter en kyss. Han fångar mig i hans armar, håller fast mig i hans fälla en sista gång innan klockan slår försenad.

Jag sätter mig på dubbeldäckaren och läser Metro. " Idag är det lite vår ute. "
Jag vilar ansiktet mot solljuset och drar in djupa andetag. Varje onsdag har jag salsa kurser på Pentland Community Centre. Det är jag och en handfull med glada äldre herrar och damer. Vi viftar på höfterna, snurrar runt i piruetter, skrattar och får aldrig sätta ner hälarna mot golvet. "Böj på knäna Freja. Tänk inte så mycket, bara gör det!" ropar dansläraren och vi liksom svävar över golvet.

Efteråt har jag hela dagen för mig själv. Väljer precis vad jag själv vill göra utan måsten och borde. Ibland går jag på långa promenader i staden med näsan upp mot skyn med utsikt av berg och moln. Ibland besöker jag museum eller stadsbiblioteket, pillar på vackra klänningar i vintagebutiker eller letar igenom skivbutiker. Idag valde jag att hjälpa några vänner med ett fotoprojekt för att sedan sätta mig på mitt favorit café med en hög tidningar och magasin som jag läser igenom till en skål tomatsoppa. Världens godaste tomatsoppa.
Jag stryker under och ringar in, klipper och klistrar. Jag samlar alla intressanta artiklar, intervjuer, viktiga händelser eller välskrivna krönikor i min svarta lilla skrivbok. Det liksom håller mig igång och inspirerar.
Väl hemma somnar jag utmattad i sängen med jacka och skor. Strumpor och byxor. Jag sover långt förbi både middagstid och kvällssmörgåsen. Jag vaknar av hans armar runt om mig igen. Han har tagit av både jacka och skor. Byxor och strumpor. Jag ligger nerbäddad under täcket. Han kysser min panna och säger åt mig att somna om.
" Jag sitter vaken en stund till, tills du har somnat."

4 kommentarer:

  1. låter som en himla fin onsdag. och pojken din låter fin han också! en dag ska jag hitta kärlek som den också!

    SvaraRadera
  2. åh. ibland känns det som hela du är en saga. (på det vackraste av sätt) du skriver så fantastiskt. jag önskar att jag hade åtminstone en sådan dag att hänga upp mitt kämpande på. men de kommer väl. hur som helst så verkar du vara så jäkla fin och man borde känna dig. kram

    SvaraRadera
  3. åh så fint! och du skriver så fint! =)

    SvaraRadera