söndag 16 december 2012

2days

 En onsdag:
En vän var tillbaka i stan från London, han parkerade bilen utanför mitt fönster mitt i natten och frågade om vi bara kunde köra runt lite. Vi åkte i timmar. Kom vi till en korsning frågade han "höger eller vänster?" och jag var tvungen att svara utan att tänka. Vi körde längst med kusten, med vindrutorna nerdragna och med vinden iskall mot nacken.Vi körde nedanför stupande bergs väggar som ekade, förbi kyrkor på landsvägar och slott med de svarta kråkorna som vaktar. Vi stannade en liten stund,i ett av världens alla små hörn.Vi satt kvar i bilen för att skydda oss mot kylan. Han grät.
"Jag skulle göra vad som helst för att få tillbaka henne. Jag kommer aldrig älska på det där sättet igen. Aldrig." Jag la armarna runt hans axlar.
" Kan du inte säga att det fortfarande finns hopp. Att vi kan få det att funka. Jag gör vad som helst"
Jag skakade på huvudet. Hon kommer inte ta dig tillbaka. Hon mår bra igen.

 En fredag:
Vi hade julfest. Bjöd in alla våra vänner till vårt lilla kök. Där trängdes vi med fyllda plastmuggar bland cigarettrök. Vassa klackar mot trägolvet och hög musik. Allt som vår landlord bett oss att inte göra på en och samma gång.
Två veckor. Jag har inte sett min finaste på två veckor. Blir galen. Får huvudvärk.
När han steg innanför dörren tog hjärtat språng. Galopperade i 110km/h. Han gick med bestämda steg genom rummet. Tryckte upp mig mot väggen och kysste mig. Lyfte upp mig i sina armar och bar mig till min säng. Kysste mig resten av kvällen tills vi båda somnade. Vilade våra trötta ögon med våra bröstkorgar tätttätt intill varandra så jag kunde känna hans revben ltftas upp och ner i takt med hans djupa andetag.
När vi vaknade var klockan 6 på morgonen och ingen hade gått hem. Vi satte oss ner med fingrarna fastknutna i varandra i ett hav med välbekanta och främlingar. Han lutade pannan mot min axel.
"åk inte hem. stanna här med mig. jag kommer sakna dig alldeles för mycket."
"jag är snart tillbaka." sa jag och lutade min näsa mot hans överläpp.

5 kommentarer:

 1. Dina inlägg kan vara de finaste i hela bloggvärlden.

  SvaraRadera
 2. Aaaah kärlek till dessa två berättelser!

  SvaraRadera
 3. du skriver så underbart fint hela tiden!

  SvaraRadera
 4. din blogg är underbar och jag har hittat tillbaka hit på riktigt nu. åh så underbart

  SvaraRadera