fredag 13 september 2013

2 x Blackwell's

Min kärleksaffär till små trånga antikvariat med staplade böcker från golv till tak, utnötta biblioteksböcker och ärvda gamla böcker från farfar kommer alltid vara en evighets-historia.
Men jag kan alltid finna nöje med att vandra runt i de stora bokbutikskedjorna och fingra på pocketböcker för billiga pengar, almanackor i fuskläder och testa bekväma bläckpennor mellan fingrarna.
När jag var inne på Blackwell's för ett tag sedan hittade jag dessa godingar som passar sig fint i mitt trånga lilla rum på Morningside Road.

Alice i Underlandet och uppföljaren Alice i Spegellandet, i en och samma bok. 
Med vackra illustrationer och mystiska och uppochner vända ord som vi läser högt för varandra innan vi somnar passar denna bok alldeles utmärk i min bokhylla.

Fick också hem två fina planscher på bokomslagen för The Catcher In The Rye och Lolita. Favoritböckerna! 
Vad tycks? Fina va? Puss på er

11 kommentarer:

 1. Verkligen, sådan sofistikation så man önskar man kunde inreda hela sin hemstad med. Synd att det skulle se helt malplacerat hos mig, bara för att resterande inte skulle matcha alls.. Men vilka fynd! :)

  SvaraRadera
 2. å boken! hur gullig som helst

  SvaraRadera
 3. åh edinburgh! jag ska plugga i nottingham nästa vår och kan inte vänta. ingår i mina studier i lund. men vill plugga en magister i skottland, har hört att det inte ska kosta att plugga där, men då jag kollar massa universitet så är tuition-fees etc alltid jättehög. hur är det egentligen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt! vilket äventyr du kommer att få!
   Jag är faktiskt inte riktigt hundra på hur det är längre. Jag vet att det alltid har varit gratis att plugga här om du bott inom EU men jag hörde nåt om att det skulle ändras efter detta året! Man kan alltid ringa och fråga SAAS eller UCAS som har hand om dessa frågor. :)

   Radera
 4. Älskar verklgien Cathcer in the rye och omslaget är nästan det finaste som finns

  SvaraRadera
 5. Herregud vad jag vill ha den där upplagan av Alice i Underlandet, helt fantastiska illustrationer. Och din blogg är förresten himla fin!

  Svar: Dom där fem sakerna gör mig så glad just nu, det är viktigt att ta vara på sånt!

  SvaraRadera
 6. Såå fina bilder! Har du tagit dom? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. åh tack! Ja det är jag som har tagit bilderna!:) kram

   Radera