måndag 14 februari 2011

longing

I helgen drack jag flädersaft i köket och lekte med fingrarna över skuggorna som bildades från solljuset mellan persiennerna.
Jag dansade hela nätter på svettiga dansgolv tills klockan slog morgon och jag fick promenera hem i solens första timme.
Det kändes som sommar trots alla snödrivorna och kylan som bet mig i låren.
Det är det enda jag kan tänka på just nu.
Varma mornar med onyktra ben och huvuden. Ljudet av surrande vingar, skratt från fiskmåsarna och de små smällarna från fotbollar mot träplankor.
Tunna klänningar, korta kjolar och solbrända ben. Kliande myggbett, sand mellan tårna och smuts under naglarna. Skrubbsår och blåmärken. Rödbrända kinder och fräkniga näsor.
Lukten av nyklippt gräs, ljudet av havsvågor mot klippväggen och känslan av att varje liten varelse är vid liv.
Vad längtar vi mer till?

21 kommentarer:

 1. Jag längtar tills träden ser ut som om de är fulla av popcorn. Typ så här: http://www.flickr.com/photos/stormsvalan/4621436745/

  SvaraRadera
 2. Det är konstigt hur man kan längta efter något så att det gör ont. Ont på riktigt.

  SvaraRadera
 3. Jag längtar till honom.
  Kanske får jag hålla om igen.
  Kanske får jag känna mjuka, omtänksamma läppar mot mina igen.
  På fredag.
  Kanske.

  Annars längtar jag till fjärde juni. När sommaren kommit på riktigt och Håkan spelar i Trägårn. Det kommer bli första gången jag ser honom i Göteborg.
  /L

  SvaraRadera
 4. Jag längtar efter värme, så jag kan hamna i sådan där skön dvala bara värme ger. ligga på en filt och spinna i trädgården.

  och jag längtar efter det du skriver om. och det känns som om hela bröstkorgen bultar efter saker jag saknar. fast jag är ganska dålig på att uttrycka mig, jag känner bara hur de ligger där.

  hm.

  SvaraRadera
 5. sv. åh tack.

  jag längtar nog mest till det blir barkmark och vårsolen skiner på riktigt och inte sådär på låtsas som den gjorde för någon vecka sedan. jag gillar inte att bli lurad av årstiderna.

  SvaraRadera
 6. Jag måste säga att jag längtar mer till våren, då allt vaknar till liv och alla går omkring och är glada

  SvaraRadera
 7. Sjukt fina bilder du har tagit!

  Kolla gärna in min blogg från San Francisco. Jag har nyss köpt en DSLR och vill fota så mycket som möjligt.

  Keep up the good work!

  SvaraRadera
 8. Åh tack så himla mycket!
  Tycker att din blogg är väldigt fin!

  SvaraRadera
 9. Jag längtar mer än något till studenten och sommaren. Och till en pojke vill hålla min hand.

  SvaraRadera
 10. Till en pojke (speciellt han) vill hålla min hand och säga att han älskar mig och skulle göra vad som helst för mig. Till jag kan komma över det hon gjorde mot mig och gå vidare, till jag kan bli lycklig igen för det är det bästa som finns, till detta helvete som är min verklighet tar slut (fast ibland är det bra, men inte idag eftersom jag fick veta att han är kär i en annan), till jag kan flytta någon annan stans, till gymnasiet då jag kan börja om. Men mest av allt till den tid, som nog aldrig kommer komma, då ingen någonsin blir sårad igen.

  SvaraRadera
 11. åh vad fint. jag längtar till allt det där, och tågluffande tills man inte vet vart man är, men ändå vet att man kan ta sig därifrån. att somna under bar himmel, gå på evighetslånga ängar och inte alls bry sig om tid och rum. vad jag vill ha sommar NU

  SvaraRadera
 12. jeg lengter så mye etter sommeren og at eksamen er slutt og jeg bare kan dra på biblioteket, dra hjem og lese ute på gresset:)
  håper du har en fin helg vennen!

  SvaraRadera
 13. Åh, vad fint skrivet.

  Jag längtar till varma sommardagar, jag längtar efter söta pojkar att hålla i handen, eftermiddagar och kvällar att spendera i gräset vid vattnet, spela gitarr tillsammans, sjunga tillsammans och inte bry sig om att man inte kan texten egentligen, ligga på rygg och se stjärnorna, bada fast att det är för kallt, gå utan jacka första gången, kärlek och pussar.

  SvaraRadera
 14. K Ä R L E K på din blogg allså! :D

  sV; hehe jaa det blev det lite, men hittade inte så jättebra bilder till att det skulle bli perfekt elr så
  kram

  SvaraRadera
 15. Åh vad du skriver vackert! Så himla himla fint!

  SvaraRadera
 16. tack som tusan! är det du som tagit bilderna i din blogg förresten? himlans fina är de iaf :)

  SvaraRadera
 17. fina du! jag längtar till den sommaren som du beskriver här.

  SvaraRadera
 18. Tack för kommentaren på min blogg! Vilken underbar blogg du har, du skriver så fint + jättevackra bilder :) Jag ska helt klart börja följa din blogg!

  SvaraRadera
 19. Du skriver väldigt fint, så man ler.

  SvaraRadera